Screen capture of GEOPSY

Post in this forum all topics related to all sesarray softwares, not a particular one.
raj
Posts: 14
Joined: Sat Feb 23, 2008 2:29 pm

Screen capture of GEOPSY

Postby raj » Fri Jul 23, 2010 4:01 pm

Dear sir,

As per your suggestions, I am sending you the screen capture of one of our databases loaded in Geopsy as well as another processing software such as SEISAN.

Sensors are Teledyne Geotech S13 & Trillium 120...etc.

Please suggest.
Attachments
Screen Capure 44.jpg
In Seisan software
(62.44 KiB) Downloaded 165 times
Screen Capure 11.jpg
In Geopsy
(82.78 KiB) Downloaded 154 times

admin
Site Admin
Posts: 412
Joined: Mon Aug 13, 2007 11:48 am
Location: ISTerre
Contact:

Postby admin » Tue Jul 27, 2010 4:49 pm

The black lines are produced by option "Variable Area" which is the default setting (common for refraction and reflection surveys). A black area is plotted between the positive amplitude and the zero base line. They appear like this because your signal have a significant base line offset.

If you upgrade to the latest release (>=20100616), the signal viewer is equipped with buttons at the bottom to adjust the visualization gain, time zoom, and automatic offset removal.

For your particular case, you can remove the 'Visible offset' (see 'Layer' properties or new buttons at the bottom) and increase the normalization factor ( see 'Layer' properties or new buttons at the bottom). You will get similar results to those plotted in SEISAN.


Return to “General usage”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests